Sturecompagniet – Klubben med fler valmöjligheter! 

Sturecompagniet som är en av Sveriges mest kända och största nattklubbar ligger i centrala Stockholm och här kan du festa med variation. Vad som gör Sturecompagniet till många stockholmares främsta val vid nöje är att det finns klubbar i klubben. Vad kan Sturecompagniet erbjuda i klubbväg och vad är deras åldersgräns? Vi tar pulsen på en av Stockholms hetaste nattklubbar! 

Vad är Sturecompagniet? 

Sturecompagniet kan stoltsera med att vara en av Stockholms och Sveriges kanske mest kända och största nattklubbar som ägs av Stureplansgruppen. Sturecompagniet kallas för hjärtat av Stureplan och ligger centralt på Sturegatan 4.  

Klubben är belägen i en gammal simhall från 1800-talet, vilket ger Sturecompagniet dess unika design och intryck. Här är alla välkomna som har fyllt 23 år och med sitt säregna koncept har klubben en mycket bred gästskara.  

Sturecompagniet är nämligen en plats där ett flertal mindre klubbar är belägna i den stora klubben. Detta gör att du som gäst kan välja mellan et flertal dansgolv och musik utan att behöva lämna Sturecompagniet för en annan klubb. Denna mångsidighet är en av anledningarna till att klubben länge har lyckats hålla sig på toppen när det kommer till Stockholms nattliv.  

Klubben blev även uppmärksammad i december år 1994 då en ordningsvakt och tre gäster dödades vid nattklubben av en person som öppnade eld rakt in i entrén. Denna händelse kallar man än idag för Stureplansmorden.  

Vad för klubbar har du att välja mellan? 

Totalt har Sturecompagniet hela fyra klubbar i klubben för att kunna göra så många gäster som möjligt nöjda. Klubbarna du kan hitta inuti Sturecompagniet är V, The Wall, Suite och Klubb 309. 

V är Sturecompagniets VIP-klubb som endast har plats för 250 gäster. Här behöver du ha kontakter för att kunna komma in, då klubben vill vara en intim och liten plats för celebriteter och andra som vill kunna festa ifred. Klubben har bland annat gästats av stjärnor som Kanye West och Dj Tiesto. 

The Wall är Sturecompagniets innergård som ligger ovanpå Sturegallerian och är en perfekt plats för partysugna under sommaren. Suite är även den en lite mindre, intim klubb med ett dangolv och en bardel. Denna klubb lockar den lite yngre publiken, men även här är det kändistätt på helgerna.  

För den som föredrar hip hop och RnB har Sturecompagniet även någonting att erbjuda. På Klubb 309 kan du festa loss till hip hop och RnB-toner natten igenom och med en upprustning med bättre ljus och en ny inredning är det en klubb man ej bör missa.   

Vad är Stureplansgruppen? 

Stureplansgruppen är en svensk koncern som äger ett stort antal restaurang-och nattklubbsverksamheter i Stockholm, främst runt Stureplan. År 1996 köpte huvudägaren Vimal Kovac upp både Spy bar och Laroy som blev startskottet för Stureplansgruppens stora framgång.  

Dessa två klubbar ökade otroligt mycket i popularitet sedan köpet och detta har lett till att Stureplansgruppen successivt har kunnat utöka sin verksamhet. Idag dominerar gruppen krogvärlden i Stockholm och är en av Sveriges i särklass största privatägda nöjeskoncern.  

Med en sådan stor framgång har Stureplansgruppen även utökat sin koncern utanför Stockholm och äger idag både restauranger, hotell och nattklubbar i Göteborg, Visby och Åre.  

Lämna en kommentar