Orangeriet Kungsholmen – mat med utsikt i Stockholm!

Orangeriet Kungsholmen är en livlig cocktailbar belägen i Stockholm, med en fantastisk utsikt över Riddarfjärden. Från tidig morgon till sen natt fungerar denna plats som en mötespunkt för olika tillfällen. Här kan man njuta av lunch, eftermiddagste, after-work drinkar och cocktails.

Orangeriet är populärt bland både lokalbefolkningen och besökare som söker en plats för aperitivo, ett glas bubbel vid brasan, en sen söndagslunch eller cocktails långt inmot natten. Med en kulinarisk filosofi som betonar Cucina Casalinga, erbjuder Orangeriet rustik italiensk matlagning med fokus på kvalitetsingredienser och hantverk.

Läge och atmosfär

Orangeriet Kungsholmen ligger på Norr Mälarstrand, en plats som erbjuder en blandning av lokal och internationell atmosfär. Med utsikt över Riddarfjärden, är detta en idealisk plats för sociala sammankomster och kulinariska upplevelser.

Området är känt för sina restauranger och historiska betydelse, vilket gör det till en attraktiv destination för både stockholmare och turister. Här kan man uppleva en unik kombination av mat, dryck och vacker utsikt.

Meny och kulinarisk filosofi

Orangeriets meny är inspirerad av ”Cucina Casalinga”, vilket innebär rustik italiensk matlagning med fokus på kvalitetsingredienser och hantverk. Här kan man njuta av en varierad meny som inkluderar lunch, eftermiddagste, och olika typer av cocktails.

Specialiteter som aperitivo och bubbel vid brasan är några av de unika inslagen som gör Orangeriet till en minnesvärd matupplevelse. Restaurangen erbjuder också en sen söndagslunch och cocktails långt in på natten.

Musik och stämning

Musik är en viktig del av upplevelsen på Orangeriet Kungsholmen. Med en mix av souliga toner från 90-talets R&B till loungy house och funky beats, skapas en avslappnad och inbjudande atmosfär.

Denna musikaliska blandning bidrar till den unika stämningen som gör Orangeriet till en populär mötesplats. Barens Instagram-sida erbjuder regelbundna uppdateringar om de senaste händelserna och musikevenemangen.

Öppettider och praktisk information

Orangeriet Kungsholmen har generösa öppettider, från måndag till söndag. På vardagar öppnar baren klockan 11:00 och stänger mellan 23:00 och 01:00, beroende på dagen. På helger öppnar de något senare, klockan 11:30, och stänger vid samma tidpunkt som på vardagar.

Det är viktigt att notera att Orangeriet inte tar reservationer och att de är hundvänliga, vilket gör det till en tillgänglig plats för alla typer av besökare.

En avslutande smakbit

Orangeriet Kungsholmen erbjuder en upplevelse som kombinerar rustik italiensk matlagning, en levande atmosfär och enastående vyer över Riddarfjärden. Här, på Norr Mälarstrand finner man en plats där mat och musik smälter samman, en trattoria där varje besök blir ett minnesvärt ögonblick.

Menyn är noggrant utformad för att spegla ”Cucina Casalinga”, och varje rätt bär på en historia av kvalitetsingredienser och hantverk. Oavsett om du söker en plats för en avkopplande lunch, ett eftermiddagste, eller cocktails långt in på natten, erbjuder Orangeriet en unik miljö som inbjuder till sociala sammankomster och kulinariska upplevelser.

Lämna en kommentar