Tjäna pengar till klassresan

Att åka på skolresa kan bli en kul upplevelse och inte minst ett fantastiskt minne, oavsett om ni åker på dansresa till Karibien, lär er att dansa salsa på närmare håll eller gör något helt annat. Nästan alla vuxna minns sin första klassresa, så se till att göra något riktigt roligt.

Vart ska man åka?

Det första steget är att bestämma sig för ett resmål. Det kan vara nog så svårt med många olika viljor. Dessutom måste man välja något som funkar för plånboken. I ärlighetens namn är det inte många klasskassor som fixar en resa till Karibien, men en kortare utlandsresa är fullt möjlig. Det är många svenska skolklasser som åkt till både London och Paris. Det behöver inte bli jättedyrt. En tältsemester på hemmaplan är inte heller fel. Det viktigaste med semesterresor är ju att man gör något nytt och får upplevelser man inte får i vardagen.

Vad ska man göra?

Det är inte bara avståndet som spelar roll. Det är minst lika viktigt att fylla resan med meningsfulla aktiviteter. Läs på om olika resmål och ta reda på vad ni kan göra där. Återigen är det många viljor som ska jämkas samman, så börja i god tid. God research är en stor del av en lyckad klassresa. Det gäller förresten alla typer av resor.

När ska man åka?

Tiden på året kommer också att påverka vart man ska åka, men inte minst vad man kan göra där. Åker klassen till fjällen är det stor skillnad på om resan sker på vintern eller i samband med skolavslutningen i juni. Ofta vimlar det inte av alternativ. Klassresan måste ske under skolterminen och inte krocka alltför mycket med undervisningen. Antagligen är man låst till en långhelg med tillhörande studiedag i slutet av vårterminen och så får man anpassa resmål och aktiviteter efter det. Det är exempelvis ont om god skidåkning i Sverige under sommarmånaderna.

Hur ska man få råd?

Den största utmaningen inför klassresan är antagligen ekonomin. Om inte klasskassan svämmar över av pengar måste man anpassa resan efter vad man har råd till. Men även det går att jobba med, genom att tjäna pengar till klassen med hjälp av DelikatessKungen.

Mängder av skolklasser, idrottslag och föreningar har tjänat pengar till sina drömresor genom försäljningssamarbeten tillsammans med DelikatessKungen. Företaget tillhandahåller lättsålda delikatesser, som salami, chokladpraliner och cheddarost, ni säljer dem på er egen hemort och så delar ni på pengarna. Eftersom försäljningen är provisionsbaserad blir det mer pengar till klassresan ju mer ni säljer. Vem vet, lägger ni tillräckligt med tid och energi på delikatessförsäljningen kanske ni trots allt kan komma till Karibien.

Lämna en kommentar