De 4 bästa latinamerikanska krogarna i Stockholm! 

Älskar du det latinamerikanska köket och letar efter de bästa restaurangerna Stockholm har att erbjuda? Oavsett om du är ute efter kött, fisk eller fågel har den sydamerikanska maten någonting för dig. Vi listar våra 4 favoriter av latinamerikanska krogarna i huvudstaden som tar dig på en smakupplevelse utöver det vanliga. Vilken krog blir din favorit?  

Vad kännetecknar det latinamerikanska köket? 

Tacos, fajitas, ceviche och långkok. Det latinamerikanska köket har en stor blandning av matkultur, inte minst på dess stora kulturella mångfald. Från Inkabefolkningen, till koloniseringen av spanjorerna och italienska samt asiatiska invandrare har alla lagt grunden för hur det latinamerikanska köket ser ut idag.  

Kontinentens exotiska och i många fall traditionella maträtter är någonting som vi äter i hela världen idag, inte minst i Sverige. Latinamerikansk gastronomi har haft ett betydande inflytande för världen i många avseenden och det fortsätter att växa. Förändringar och nya trender sker ständigt där några latinamerikanska kök får större utrymme än andra.  

Det Peruanska köket har under flera år exempelvis ansetts vara det bästa i världen. Det brasilianska köket är på uppgång och kombinationen av kontinentens kryddor och tillagning gör att det latinamerikanska köket har fått en stor plats i mångas hjärtan.   

Sverige och sydamerikanska smaker 

Sydamerikanska smaker är en både vanlig och populär företeelse i Stockholms uteliv. Här har du en stor variation av alltifrån tacos-och tapasställen, street food och cevicherior att välja mellan. Vare sig du är ute efter mer traditionella rätter eller nya trender av småplock har det latinska köket någonting för alla.  

Är du oerfaren när det kommer till det sydamerikanska köket eller är du på jakt efter nästa inneställe? Vi har listat de 4 bästa latinamerikanska krogarna i Stockholm för både mat och dryck i världsklass! 

1. La Boca Doce 

Mitt i city hittar du restaurangen och cocktailbaren La Boca Doce. Så fort du kommer in i lokalen möts du av en hög puls och partystämning. Här kombinerar du både en barkänsla med mat inspirerat från Buenos Aires med kvalitet, värme och puls.  

Maten är en blandning av det latinamerikanska köket och Medelhavets färska livsmedel. De flesta rätter tillagas med olika grilltekniker och menyn domineras av både kött, fisk och skaldjur och passar för den lite yngre publiken som vill blanda barhäng med god mat. 

2. Supper 

På Supper på Östermalm hittar du latinamerikanska rätter i världsklass i en stilren miljö för både vänner, kollegor och par. Suppers koncept startade i Åre och spred sig sedan både till Visby och Stockholm och på sommaren flyttar Supper ut från Sturegallerian till en uteservering.  

Här kan du avnjuta båda vanliga rätter och tapasrätter vid bordsservering eller i baren med allt ifrån ryggbiff, högrev, gambas och vegetariska alternativ. Dryckesmenyn är en blandning av fina viner från bland annat Chile och Argentina.  

3. Tocayo 

Om du vill spendera kvällen på en latinamerikansk restaurang som kombineras med en vinbar bör du kika in Tocayo. Denna pärla hittar du Hornstull, Södermalm som tillsammans med systerrestaurangen Chelas på andra sidan vägen bjuder på latinamerikansk mat i världsklass. Här har du rätter som gärna delas, så var inte rädd för att testa på ett flertal olika rätter med bland annat jätteräkor, empanadas eller några av kökets grillrätter. 

Själva restaurangen ger en avslappnad och familjär känsla med goda viner som passar till maten. Tocayo har snabbt blivit mångas favoritställe och vi förstår verkligen varför.  

4. Santa Salsa 

Denna restaurang började som ett pop-up hak, och den stora succé som det visades sig bli, ledde till att Santa Salsa fick öppna upp permanent. Här blandas latinamerkansk soulfood med musik och traditionell mat blandat med mer okända rätter. Du hittar alltifrån kött till vegetariska och veganska rätter som allt är glutenfritt. Då restaurangen är beläget på Stockholm Brewing Co serveras maten även med bryggeriets egna hantverksöl. 

Lämna en kommentar